TSC 2.1.0 julkaistu

Kirjoittanut quintus 2020-05-18.
Suomentanut xet7.

Vakaa versio 2.1.0 julkaistu

TSC tiimi on ylpeänä ilmoittaa että viiden vuoden kehityksen jälkeen, uusi vakaa versio 2.1.0 The Secret Chronicles of Dr. M. (TSC) on julkaistu yleisölle eilen.

Tämä on ensimmäinen vakaa versio TSC 2:sta sen jälkeen kun versio 2.0.0 oli julkaistu aiemmin vuonna 2015. Haluaisin ottaa tämän mahdollisuutena kiittää joka ikistä TSC version tekemiseen osallistujaa. Tiedämme että on vielä monia asioita joita voisi kehittää edelleen, mutta me uskomme että viiden vuoden jälkeen, on jo korkein aika julkaista uusi versio vaikka jotkin haluamamme ominaisuudet eivät ehtineet 2.1.0:aan (esimerkiksi, vieläkään ei ole korviketta kilpikonna pomolle joka poistettiin versiossa 2.0.0). Mutta kuitenkin, tämä julkaisu on monilta osin parempi kuin edellinen 2.0.0 julkaisu vuodelta 2015. Uusia vihollisia, kehittyneempi tasoeditori käyttöliittymä, uutta musiikkia, ja useita bugeja korjattu. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tämä on ensimmäinen vakaa versio TSC:stä joka viimein toimii kääntämällä lähdekoodista uusimmissa Linux distroissa.

Jos haluat auttaa TSC:tä nyt seuraavaa julkaisua varten, ole hyvä ja huomioi: etsimme pikaisesti graafikkoa. On lukematon määrä tikettejä auki jota tarvitsevat jonkun piirtämään SVG kuvia TSC peliin, mutta tällä hetkellä tiimissämme ei ole enää graafikkoa. Jos sinä olet tai tunnet jonkun, ole hyvä ja kerro täällä postituslistalla, foorumilla tai meidän IRC kanavalla #secretchronicles Freenodessa! Emme voi saada uusia vihollishahmoja tai muita graafisia lisäyksiä ennen kuin löydämme graafikon.

Tämä julkaisu on tägätty Git repossa v2.1.0 ja on upattu webpalvelimellemme. Voit löytää lataus linkit alta.

Toivotamme tervetulleeksi Linux distrot paketoimaan tämän uuden vakaan version TSC:stä. Jos haluaisit paketoida TSC:n ja löydät jotain ongelmia, ole hyvä ja raportoi ne ongelmat meidän bugiseurantaan ja me katsomme voimmeko ratkaista ne seuraavaan julkaisuun.

TSC:n tulevaisuus

2.1.0 julkaisu päättää monen vuoden ponnistelumme lopulta saada TSC julkaisukuntoon jälleen. Olemme taistelleet lukemattomien TSC riippuvuuksien API rikkinäisyyksien ja takaisin yhteensopimattomuus rikkinäisyyksien kanssa tähän julkaisuun, joka on ehkä suurin osa lähdekoodi muutoksia version 2.0.0 ja 2.1.0 välillä. TSC:ssä on yhä suuri määrä riippuvuuksia, ja päämäärämme tulevissa versioissa on vähentää riippuvuuksien määrää, jotta tällaisia ongelmia ei enää tapahtuisi.

On liian aikaista antaa lopullisia lausuntoja TSC:n tulevaisuudesta, mutta oletamme että tulee olemaan joitakin huoltojulkaisuja ja mahdollisesti pienempiä ominaisuus julkaisuja seuraavien vuosien aikana. Suuri peruskorjaus, jonka pitäisi jossain vaiheessa tulla TSC3:n muodossa, ei kuitenkaan ole missään lähi näköpiirissä.

Mitä on muuttunut version 2.0.0 jälkeen?

 • Useita uusia taustamusiikkeja
 • Vaihdettu joitakin SMC grafiikoita alkuperäisiin TSC grafiikoihin
 • Uusia vihollisia: Larry ja Doom Larry, jotka sulavat ja lopulta räjähtävät jos saavat osuman
 • Parannuksia taso skriptaukseen
 • Tasoeditorin käyttöliittymä uudistettu
 • Monet taso poistumiskohdat eri ylimaailma polkuihin on nyt mahdollisia
 • Tasot latautuvat paljon nopeammin verrattuna 2.0.0 versioon
 • Salainen alue merkit on saatavilla myös tasoeditorissa
 • Uusi pelin sisäinen skriptaus konsoli painamalla [F7]
 • Useita bugikorjauksia, mukaanlukien joitakin kaatumisen korjauksia
 • Useita lähdekoodista kääntämis korjauksia
 • Useita skriptaus API dokumentaatio korjauksia, ja lähdekoodista kääntämis dokumentaation korjauksia
 • Päivitetty CEGUI riippuvuus versiosta 0.7.9 versioon 0.8.7
 • Tuki ja vaatimus C++11 pystyvälle C++ kääntäjälle
 • TSC kääntyy lähdekoodista jälleen moderneissa Linux distroissa!
 • datahead lisäsi uusia aavikko tasoja. Ne on lisätty kampanjaan maailmassa 3.
 • Skriptaus dokumentaatio järjestestelmä on uudistettu ja riippuvuus RubyGemsiin skriptaus APIn luomisessa on poistettu
 • Tasomusiikki on nyt pysäytetty (ei enäää häivytetty) pelihahmon kuollessa
 • Uusi upea päävalikko teemamusiikki, tehnyt refi64
 • Sriptaus laajennus paketit ovat palanneet takaisin
 • Kokeellinen lähdekoodista kääntämis tuki FeeBSD/OpenBSD

CEGUI päivitys ansaitsee erillisen maininnan. CEGUI 0.8.x rikkoi heidän APInsa ja koska yhä suuremmalla osalla ihmisistä ei ole enää saatavilla vanhentunut CEGUI 0.7.9, oli välttämätöntä päivittää. Tämä päivitys kuitenkin sitoi niin paljon TSC tiimin resursseja että 2.1.0 julkaisu lopulta päätyi sisältämään vähemmän uusia ominaisuuksia kuin oli alunperin tarkoitettu. Nyt kun päivitys on tehty pitäisi olla paljon helpompi kääntää TSC moderneissa Linux distroissa kuin oli tilanne vanhan 2.0.0 julkaisun aikaan.

Ominaisuus joka valitettavasti ei kerinnyt 2.1.0:aan on tarina. Siitä huolimatta olemme hyväksyneet lopullisen tarinaluonnoksen, voit löytää sen verkosta.

Tasot jotka sisältyy versioon 2.1.0 on suurimmaksi osaksi samoja kuin 2.0.0:ssa. Joitakin pieniä muutoksia on tehty tasoihin, ja muutama uusi taso on lisätty. Rohkaisemme käyttäjiä tarjoamaan laadukkaita tasoja postituslistalla tai foorumilla lisättäväksi TSC:hen. Suosimme varsinkin tasoja jotka toteuttavat osia edellä mainitusta tarinasta.

Lataa

Lähdekoodi

Binääri lataukset

Windows

Linux

quintus
TSC tiimin puolesta.